Вінницька Семінарія Біблійної Експозиції

The Expository Bible Seminary
uk en

Рекомендована література

Сьогодні в наших, досить сумних реаліях життя в Україні, одним з найпоширеніших слів в суспільстві є слово «свобода», або «воля». Є загарбники які хочуть посягнути на свободу нашої країни, і ми вимушені захищатися. Багато українців переселилися до країн де нема війни, країн які живуть в свободі, свободі віросповідання, свободі вибору професії, свободі вибору місця для проживання.

Але багато людей які вільні в своєму фізичному житті, насправді є рабами в своєму духовному житті. Взагалі всі люди підпорядковують власне життя комусь, або чомусь. І християни в своєму житті зробили свідомий вибір підпорядкувати своє житті Особистості—Ісусу Христу. Незалежно де б християнин не перебував, в яких обставинах він би не знаходився, він має бути рабом свого Пана—Ісуса Христа.

Коли мені в руки потрапила книга Джона Мак Артура «Раб» я замислився, так як в принципі декларативно я визнавав що Ісус є моїм паном, але коли я почав занурюватися в цей труд, багато речей в моєму житті мені довелося переосмислити.

Досить цікава історія написання цієї книги яку пастор Джон розповідає в передмові до свого труду.

Коли ми чуємо слово «раб» на підсвідомості це слово збуджує в нас негативні емоції, я хочу бути сам господарем свого життя і підпорядкування комусь, або чомусь не входить в мої життєві плани. Інколи здається, що я запросив Ісуса до свого власного життя, щоби Він мені допомагав, вирішуючи ті проблеми які я не в змозі вирішити самостійно.

Джон Мак Артур дуже точно підмітив.

«Справжнє християнство – це не додавання Ісуса до свого життя. Навпаки, бути християнином означає повністю присвятити себе Христу, повністю підкоритися Його волі і бажати насамперед догодити Йому» (21).

Дивлячись на життя перших християн які йшли на смерть відмовляючись називати себе рабами кесаря, і називаючи себе рабами Христа, розумієш, що сьогодні занадто багато «свободи» в моєму «християнському» житті, і дуже мало справжньої покори своєму Пану.

Назовні проголошуючи: «Господи, Господи» чи розумію я, що насамперед означає це слово яке я дуже часто так легковажно промовляю звертаючись до Ісуса.

«Єдиний правильний відгук на панування Христа - щирий послух, щира смиренність і ревне поклоніння. Ті, хто тільки на словах сповідує Ісуса Богом і живе в нерозкаяному непослуху, показують брехливість свого сповідання» (93).

Коли Ти усвідомлюєш що повне підкорення, це єдине що можна зробити для свого Господаря, серце наповнюється спокоєм.

«Оскільки нашим господарем є сам Бог, можна бути впевненим, що Він дбає про нас у будь-якій життєвій ситуації. Навіть у найважчих обставинах Він дасть все, чого ми потребуємо, щоб бути вірними Йому» (96).

Тобто, якщо я не належу собі, то навіть якщо в моєму житті великі труднощі, мені є до кого бігти, мені є кого благати, але якщо я є рабом свого Пана.

Коли я усвідомлюю що я дійсно є рабом Христа, серце наповнюється смиренням, і в покорі готове виконувати волю свого володаря, тоді я розумію що в очах Бога я є не тільки рабом, Він назвав мене Своїм Сином.

«У Христі ми отримали свободу. Ми більше не раби гріха і не боїмося смерті чи осуду за законом. Але ми стали рабами Божими для Христа, щоб жити праведно. Це і є справжня свобода. Таким чином ми одночасно є синами та рабами. Незважаючи на те, що це різні статуси, вони не є взаємовиключними. Ми навіки стали частиною Божої сім'ї і ми вічно будемо в його славному рабстві» (178).

Коли ти це розумієш, серце наповнюється спокоєм навіть під час війни, тому що ти розумієш кому ти належиш, розумієш куди йдеш, розумієш кінцевий сенс шляху твого життя—єднання з Твоїм Паном.

Пастор Джон дуже широко розкрив сутність рабства і синівства у Христі, він впорядкував біблійні істини о положенні віруючої людини таким чином, що вони стають більш яснішими і практичними.

Цей труд корисний для читання в наші нелегкі часи тому що він дає змогу ще раз нагадати собі кому належать Християни, нагадати про могутність їх Пана, нагадати про неймовірне майбутнє зі своїм Паном, спонукає переосмислити своє життя і відносини зі своїм Господарем.

Труд відповідає на дуже ємне питання: Що означає бути християнином? Відповідь одна: «Бути християнином—означає бути рабом Христа».


Автор: Паращук Богдан Сергійович
Поділитись: